Circulaire Gin

Circulaire gin, hoe dan? Dik&Schil’s circulaire gin is gemaakt met sinaasappelschillen die afkomstig zijn uit de horeca. Ook hebben wij reststromen van Koppert Cress gebruikt. In deze zachte en kruidige gin krijgen Kaffir Lime Leaves, Cardamom Leaves en Shiso Leaves een tweede leven. Het resultaat is een heerlijke zachte citrus gin met een verrassende kruidige twist. Een unieke gin, zacht genoeg om puur te nippen maar ook perfect voor een cocktail of gin tonic.

Koppert Cress

Koppert Cress is al jaren succesvol bezig om de productie van de cressen zo duurzaam mogelijk te maken. Er was echter nog één blijvend probleem: reststromen. Om de planten goed door te laten groeien moet er af en toe gesnoeid worden. Wat dan overbleef verdween in de prullenbak, zonde! Met deze gin krijgen deze reststromen een tweede leven. Meer lezen over het ontstaan van deze samenwerking? Ga dan naar  https://www.koppertcress.com/nl/travel-stories/duurzame-drankjes

De perfecte smaakcombinatie

De kruiden zijn zorgvuldig uitgekozen om goed te combineren met de smaak van sinaasappel. Kaffir Lime Leaves hebben een bijzondere en sterke citrussmaak en waren dan ook al snel gekozen. Cardamom Leaves geven de gin een mooie body; zacht, vol en warm van smaak. De Shiso Leaves geven de gin een uniek karakter. Citrus, anijs maar ook fluwelige olieën geven deze gin een unieke smaak. Alle kruiden komen voor in de Aziatische keuken. De gin leent zich daarom perfect voor een Food & Cocktailpairing.

De Perfecte Cocktail

Gin wordt vaak in een adem genoemd met tonic. Terecht want dit is een heerlijke manier om van gin te genieten. Maar er is nog veel meer mogelijk. Voor heerlijke cocktails kun je daarom terecht op onze recepten pagina. Met de Food&Cocktail pairings kom je al helemaal tot grotere hoogtes. Laat het feestje maar beginnen!